img_3418
DOMOWA GRANOLA
Wrzesień 14, 2016
img_20161003_171525
RYŻOWO-WARZYWNE KULECZKI
Październik 4, 2016
Pokaż wszystkie

ZUPA KREM z DYNI i KALAFIORA

img_20160930_222147

Składniki:

  • 1 mała dynia
  • pół kalafiora
  • 2 marchewki
  • 1/3 szklanki oleju kokosowego lub 1/3 kostki masła
  • 70-100 g nerkowców
  • 1 duża cebula
  • świeżo starty imbir około 2 cm
  • ulubione kiełki
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • sól himalajska

 

Dynię pokroić (nie obierać, ponieważ dynii Hokaido czyli tej pomarańczowej, sklepowej nie trzeba:)) marchewki obrać i pokroić ,kalafiora pokroić, warzywa umieścić w garnku, zalać wodą (tak, aby nie do końca je przykrywała). Warzywa nie muszą być pokrojone dokładnie bo i tak wszystko będziemy blendować.

Na patelni na oleju/maśle podsmażyć cebulkę, ostudzić a następnie wrzucić  do garnka z dynią i kalafiorem. Następnie dodać starty imbir. Doprawić solą i pieprzem.

Gotować ok. 20 min bez przykrycia. Pod koniec gotowania wsypać nerkowce. Odczekać chwilę by zmiękły.

Wszystko zblendować. Posypać kiełkami.

Smacznego!

20160930_22110320160930_220618

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest

Share This