20160904_140220
CHIA BROWNIE
Wrzesień 4, 2016
img_3418
DOMOWA GRANOLA
Wrzesień 14, 2016
Pokaż wszystkie

RYŻ z CUKINIĄ i JAJKIEM

img_3172

RYŻ z CUKINIĄ i JAJKIEM to bezglutenowy obiad/lunch/kolacja. Idealny po treningu zarówno siłowym jak i aerobowym.

Składniki:

  • 100 g ryżu parboiled
  • 1/2 małej cukinii
  • 1 marchewka
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • garść sałaty lodowej/rukoli
  • sól himalajska
  • szczypta kurkumy
  • szczypta pieprzu
  • zioła prowansalskie
  • oliwa bazyliowa

Ryż ugotować w osolonej wodzie.

Cukinię pokroić w plasterki, marchewkę pociąć w plasterki,  podsmażyć na oleju kokosowym. Pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek. Osolić.

Do ryżu dodać kurkumę.

Jajko najlepiej ugotować na półtwardo lub w koszulce (http://healthskie.pl/grzanka-ze-szparagami-jajkiem-koszulce/ )

Do ryżu dodać warzywa i jajko. Polać lekko oliwą bazyliową i posypać świeżo mielonym pieprzem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest

Share This