Przepisy

Grudzień 3, 2015
_DSC0072

CARPACCIO Z BURAKÓW

(1 porcja) Składniki: 1 burak garść rukoli ½ gruszki miód ocet balsamiczny sól pieprz pestki słonecznika Buraka ugotować w skórce w osolonej, lekko osłodzonej wodzie z […]
Grudzień 3, 2015
_DSC0726 (Kopiowanie)

BUDYŃ JAGLANY (bez glutenu, bez nabiału)

(3 porcje) Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 i 1/2 szklanki mleka roślinnego 3 łyżki miodu Cynamon owoce (my użyłyśmy mango, papai wiśni i ananasa)   […]
Grudzień 3, 2015
_DSC0390

KREM Z POMIDORÓW

(dla 3-4 osób) Składniki: 0,5 l przecieru pomidorowego lub 1kg świeżych pomidorów 2 ziemniaki 2-3 ząbki czosnku łyżeczka oleju kokosowego bulion warzywny sól, pieprz   Na […]
Grudzień 3, 2015
_DSC0078 (3)

POMIDOR

Zarówno surowy jak i w każdej przetworzonej postaci jest skarbnicą zdrowotnych właściwości. Co ciekawe nie giną one podczas obróbki cieplnej, wręcz przeciwnie, są wtedy łatwiej przyswajalne. […]
Grudzień 3, 2015
guacamole

GUACAMOLE

Wszystkie składniki należy po prostu zblendować, lub rozgnieść widelcem. Smacznego 🙂
Grudzień 3, 2015
_DSC0091

AWOKADO

Regularne spożywanie awokado pomaga poprawić i utrzymać dobrą kondycję naszego organizmu (w tym dłużej zachować młodość), dostarczyć odpowiednich składników odżywczych i stanowi swego rodzaju profilaktykę wielu […]
Grudzień 3, 2015

OSTRA PASTA POMIDOROWO-JARMUŻOWA

(wystarczy na posmarowanie całego chleba) Składniki: domowy przecier pomidorowy lub 2 duże pomidory 1 duża cebula ziemniak 3 ząbki czosnku 2 garści jarmużu pół puszki fasoli […]
Grudzień 3, 2015
_DSC1405 (2) (Kopiowanie)

CHLEB POMIDOROWY (bez nabiału, bez glutenu)

Składniki: 1 dość duży ziemniak 2 marchewki 1 ząbek czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub 1/3 szklanki przecieru 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki gryczanej […]
Grudzień 3, 2015
_DSC1174

CHLEBEK BANANOWY (bez nabiału, bez glutenu)

Składniki: 2 banany 1 szklanka mąki ryżowej 1,5 szklanki mąki gryczanej (jeśli toleruje się gluten można dodać mąkę żytnią) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka łuski gryczanej […]
Grudzień 3, 2015
_DSC0729

GOŁĄBKI

(ok. 8 sztuk) Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego zmielonego 100 g ryżu 1 duża cebula 1 jajko Sól, pieprz Majeranek 1 kapusta Przecier pomidorowy (ok. 0,5l) […]

Pin It on Pinterest