Przepisy

Luty 17, 2016
DSC_0522

DZIKI ŁOSOŚ na MIGDAŁOWYM PESTO JARMUŻOWO-SZPINAKOWYM

Składniki: Pesto (2 porcje): 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/3 opakowania szpinaku 1/3 opakowania jarmużu 3 łyżki masła klarowanego/oleju kokosowego 50 g migdałów 50 g pestek dyni […]
Luty 16, 2016
20151222_143914

ZUPA RYBNA z POMIDORAMI

Składniki: 1,5 kg ryby słodkowodnej (może być karp, pstrąg, amur) puszka pomidorów (w sezonie 3 swieże pomidory) 3 ziemniaki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej […]
Luty 15, 2016
DSC0984-1

PASTA Z CIECIERZYCY z AWOKADO

Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy (ok. 250 g) 1 awokado kilka suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy sok z połowy cytryny szczypta chili sól, […]
Luty 12, 2016
DSC0964-2

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA z INDYKIEM

Składniki: 3 duże ziemniaki 2 cebule Opakowanie warzyw mrożonych 0,5 kg mielonego mięsa z indyka Zioła prowansalskie Spora szczypta soli i pieprzu   Cebulę zeszklić na […]
Luty 10, 2016
12674249_10153874061551870_1436053751_n (1)

MIÓD

Już dawno miałam napisać o jednym z moich ulubionych przysmaków – miodzie. Właśnie  przypomniał mi o tym wczoraj obejrzany film „Sekretne życie pszczół”, który przy okazji […]
Luty 9, 2016
12696608_10153885213761870_418243879_o

CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE

(na 3 chlebki) Składniki: 0,5 kg mąki orkiszowej 0,5 kg mąki żytniej 3 łyżki zakwasu żytniego 2 łyżki soli 1 l letniej wody 1 jajko Wszystkie […]
Luty 8, 2016
12669854_10153882352256870_202849930_o

SAŁATKA z GRILLOWANYM KURCZAKIEM i GRUSZKĄ

(2 porcje) Składniki: ½ sałaty lodowej 1 pojedyncza pierś z kurczaka 5-6 pomidorów suszonych 1 gruszka 4 orzechy włoskie Szczypta soli i pieprz cytrynowy   Sos: […]
Luty 6, 2016
_DSC1101

PESTO ZE SZPINAKU

(2 słoiczki) Składniki: 1 opakowanie świeżego szpinaku ¾ szklanki pestek słonecznika Garstka żurawiny 2 cebule 4 ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego ciemnego lub jasnego 3 […]
Luty 5, 2016
P1050357

CZYSTEK

Czystek to jedno z najlepszych roślin wzmacniających układ immunologiczny u człowieka. Smakuje dość neutralnie, także z pewnością może zastąpić nam zwykłą czarną herbatę.  Raczej nie można […]
Luty 4, 2016
_DSC1119

PIECZONE BATONIKI MIGDAŁOWO-DAKTYLOWE

Składniki: 200 g migdałów 250 g daktyli 250 g żurawin 100 g pestek słonecznika 3 łyżki miodu 2 jajka 3 łyżki mąki jaglanej lub gryczanej szczypta […]

Pin It on Pinterest