Przepisy

Marzec 15, 2016
20160302_152148

MUS KAWOWY Z KASZY JAGLANEJ

(2 porcje) Składniki:  1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 filiżanka espresso (ok. 30 ml) 2-3 łyżki mleka migdałowego/kokosowego 1 łyżeczka miodu   Kaszę przepłukać 2-3 razy. Ugotować w […]
Marzec 13, 2016
_DSC1282

WEGAŃSKIE CIASTO Z BURAKÓW

(okrągła forma tortowa) Składniki: 2 szklanki mąki :  wersja bezglutenowa: ryżowej/jaglanej/kasztanowej/kokosowej (najlepiej pomieszać) wersja glutenowa: mąki owsianej/pszennej/żytniej 4 duże buraki pół szklanki stewii/ksylitolu 5 łyżek kakao […]
Marzec 10, 2016
_DSC1272

BURACZKOWY HUMMUS

(2 słoiczki) Składniki:  2 duże buraki 1 szklanka ciecierzycy 3 łyżeczki pasty tahini sok z 1/2 cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy spora szczypta soli […]
Marzec 8, 2016
939116_10153943133246870_206788595_o (1)

LODOWY MUS Z PAPAI I BANANÓW (bez laktozy)

(4 porcje) Składniki: 1 średnia dojrzała papaja 2 banany 50 ml mleka migdałowego (lub innego)*   Banany obrać ze skóry, pokroić i zamrozić (wystarczą 3-4h). Papaję […]
Marzec 7, 2016
20160302_122938 (Kopiowanie)

SAŁATKA Z PAPAJĄ

(2 porcje) Składniki:  1 główka sałaty rzymskiej mini 1 papryka podłużna 4-5 daktyli kawałek papai garść pestek słonecznika sos (2 łyżeczki musztardy francuskiej, łyżeczka miodu, 2 […]
Marzec 6, 2016
_DSC1311

PAPAJA

Papaja to wciąż jeszcze mało popularny w Polsce uzdrawiający owoc nazywany także „Owocem Aniołów”. Owoc ten nie jest może super dostępny i tani, jednak warto jest zainwestować […]
Marzec 4, 2016
Jelita zacznij o nie dbać!

„JELITA – drugi mózg”

JELITA – zadbajmy o nie w końcu! Czujesz się osłabiony? Nie masz na nic energii?? Masz problemy z wypróżnianiem? A może miewasz stany depresyjne lub Twój […]
Marzec 4, 2016
12782199_10153917739581870_1341900968_n

NATURALNY NAPÓJ PROBIOTYCZNY REJUVELAC

Składniki: 1,5 l. wody niegazowanej źródlanej lub mineralnej 1 szklanka nasion gryki białej niepalonej/komosy ryżowej/żyta/pszenicy Duży słoik, gaza, gumka recepturka   Ja robiłam napój probiotyczny z […]
Marzec 3, 2016
_DSC1270

PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY

(2 słoiczki) Składniki: 3 garści jarmużu garść szpinaku  150 g pestek dyni  (http://healthskie.pl/ciekawostki/nasze-artykuly/namaczanie-nasion-i-orzechow/)  3 ząbki czosnku  1 cebula  3/4 szklanki zielonej soczewicy  sok z cytryny* opcjonalnie  sól […]
Marzec 2, 2016
IMG_5888

ZUPA AZJATYCKA TOM YUM

(5-6 porcji) Składniki: 2 szalotki 6-7 pieczarek 3 ząbki czosnku 3 średnie marchewki 1 główka sałaty rzymskiej mini (ewentualnie ½ dużej) 1 pojedyncza pierś kurczaka (jeśli […]

Pin It on Pinterest