Przepisy

Kwiecień 6, 2016
_DSC0108

KASZA JAGLANA W WERSJI WYTRAWNEJ (Lunchbox)

Składniki:  50 g kaszy jaglanej (1/2 woreczka) 1/2 cebuli lub jedna mała 1/2 cukinii 1 jajko 3 ząbki czosnku 1/2 awokado garstka kiełków lucerny 3-4 pomidorki […]
Kwiecień 6, 2016

Certyfikaty

http://healthskie.pl/certyfikaty-3/
Kwiecień 5, 2016
_DSC0126

KOKOSOWA KASZA JAGLANA

(Lunchbox) Składniki: 50 g kaszy jaglanej 2-3 łyżki mleka kokosowego (gęstej części) 1 łyżeczka ksylitolu lub miodu 1 mandarynka lub pomarańcza płatki kokosowe ziarna kakaowca szczypta […]
Kwiecień 4, 2016
_DSC0021

CIASTO Z BATATÓW I MARCHEWKI (bez glutenu, bez nabiału)

Składniki: 700 g marchewki i batatów (ok. 5 średnich marchwi i 2 bataty) 12 łyżek mąki owsianej (można zmielić płatki owsiane, bezglutenowcy używają tych bez glutenu) […]
Marzec 31, 2016
_DSC0247

PAPRYKI FASZEROWANE

(12 połówek) Składniki: 6 papryk 1 puszka czerwonej fasoli/ 1 szklanka suchej* 3 małe pomidory 1 puszka kukurydzy 3 cebule 100 g kaszy gryczanej 100 g […]
Marzec 30, 2016
_DSC0965

MARYNOWANE RZODKIEWKI

Składniki: 2 pęczki rzodkiewki 3/4 szklanki przegotowanej wody (ciepłej) 1/3 szklanki octu jabłkowego 2 łyżki syropu z agawy/miodu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli ok. 5 ziaren pieprzu […]
Marzec 25, 2016
12482747_10153802566596870_2016851266_o-1024x680 (Kopiowanie)

TRADYCYJNY ŻUREK

Składniki: 3 l. wody 3 marchewki cebula 2 pietruszki pół selera por 4 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 5 ząbków czosnku garść suszonych grzybów łyżeczka […]
Marzec 21, 2016
11418569_10153984827956870_1485142812_n-1-1-e1458556034818

IMPREZOWE ŚLIMACZKI Z CIASTA PÓŁKRUCHEGO

(ok 25-30) Składniki:  Ciasto:  4 szklanki mąki (może być pełnoziarnista lub mieszanka bezglutenowa, według uznania*) 1 kostka masła 1 szklanka śmietany 40 g drożdży 1/4 szklanki […]
Marzec 19, 2016
12527829_10153981871431870_1891756144_n-e1458389485969

SAŁATKA Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ i KOZIM SEREM

(2 porcje) Składniki: 2-3 garści rukoli 2 cebule czerwone 1/2  opakowania sera koziego (ok. 80g.) 5 orzechów włoskich (namoczyć przed) 1 gruszka miód musztarda francuska sól, […]
Marzec 17, 2016
_DSC1235

MAKARON GRYCZANY Z POREM i PIECZARKAMI

(2 porcje) Składniki:  150g makaronu gryczanego 1/2 kapusty pekińskiej(można dodać szpinak i/lub roszponkę) 1/2 pora 2 łyżki oleju kokosowego sok z połówki cytyny 4 ząbki czosnku 5 […]

Pin It on Pinterest