20160805_101628
KASZA QUINOA z WARZYWAMI
Sierpień 9, 2016
IMG_2657
KASZA BULGUR z FASOLKĄ z GRILLOWANYMI WARZYWAMI i SOSEM HARISSA
Sierpień 30, 2016
Pokaż wszystkie

PIECZONE BROKUŁY i PAPRYKA

IMG_2497

PIECZONE BROKUŁY i PAPRYKA to ciekawa przekąska dla gości, lunch czy lekka kolacja. A dlaczego warto jeść brokuły? Przeczytajcie tutaj: http://healthskie.pl/brokul/

(2 porcje)

Składniki:

  • 1 duża papryka
  • 1 brokuł
  • 2 ząbki czosnku
  • sos: 3 łyżki oliwy/oleju kokosowego, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy francuskiej, szczypta soli i pieprzu
  • zioła prowansalskie
  • ser kozi/feta (ok. 2 łyżki)

 

Brokuła podzielić na różyczki, paprykę pokroić i wydrążyć nasiona.

Przygotować sos.

Warzywa poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać pokrojonym czosnkiem, pokruszonym serem i ziołami oraz polać sosem.

Wstawić do nagrzanego do 160 C piekarnika i piec ok. 10 min.

Smacznego!

IMG_2499

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest

Share This