_DSC0968
KRUCHE DONATY z CZEKOLADĄ (bez glutenu)
Maj 12, 2016
_DSC0729
CIASTO MARCHEWKOWO – ANANASOWE/ Carrot pineapple cake
Maj 15, 2016
Pokaż wszystkie

OWSIANE NALEŚNIKI z FARSZEM IMBIROWO KOKOSOWYM (bez glutenu)

_DSC0931

(ok. 4-5 naleśników)

Składniki: 

  • 1 szklanka mąki owsianej (bezglutenowej)
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego/ryżowego
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej kokosowy
  • 1 cebula
  • kawałek pora
  • 2 marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • garść kapusty pekińskiej
  • 2 łyżki kremu kokosowego (My użyłyśmy tego:  https://superzywnosc24.pl/pl/p/KREM-KOKOSOWY-BIO-300-g-COSMOVEDA/1972)
  • 2 łyżki pasty imbirowej
  • 3 łyżki sosu sojowego

 

Mąkę wymieszać z mlekiem, wodą, szczyptą soli i jajkami. Usmażyć na oleju kokosowym.

Przygotować farsz: Podsmażyć pokrojone czosnek, por i cebulę oraz pokrojoną w paseczki marchewkę. Po kilku minutach dodać posiekaną kapustę. Polać sosem sojowym, dodać pastę imbirową i krem kokosowym. Dusić 2-3 min.

Gotowy farsz nałożyć do naleśników i złożyć je na pół.

Smacznego!

_DSC0928

_DSC0924

_DSC0932

_DSC0934

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest

Share This