20161006_164748
KREM z BURACZKÓW z JABŁKAMI
Październik 12, 2016
fullsizerender
MUS z DYNI z KASZĄ GRYCZANĄ i POMIDORKAMI
Październik 20, 2016
Pokaż wszystkie

MUFFINY DYNIOWE

20161011_155045

Składniki:

  • 1/3 małej dyni
  • 1 marchewka
  • 100 ml oleju kokosowego/innego ulubionego tłuszczu
  • 1.5 szklanki mąki kokosowej
  • 1/2 szklanki innej mąki (owsianej, orkiszowej)
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowcy używają bezglutenowego)
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • cynamon (można ominąć)

Dynię umyć, pokroić i ugotować do miękkości.

Połączyć suche składniki i wymieszać. Dodać olej, a marchewkę zetrzeć i dodać do masy, wymieszać.

Ugotowaną dynię odcedzić i zblendować. Dodać miód. 300 ml puree z dyni dodać do masy i  wymieszać.

Umieścić w foremkach. Piec 15 min w 170 stopniach.

Udekorować ulubionymi orzechami.

Smacznego!

20161011_155152 20161011_155126

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest

Share This