20161010_141954
GRILLOWANY KURCZAK na PUREE z GROSZKU z PIECZONĄ DYNIĄ
Październik 26, 2016
20161013_162506
BIAŁKOWY TORCIK RAFAELLO
Listopad 2, 2016
Pokaż wszystkie

MUFFINY BURACZANE

20161012_235817

(10 muffinków)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/2 szklanki oleju kokosowego lub innego ulubionego
  • wiórki kokosowe
  • 3/4 szklanki ulubionego słodzika (u mnie brązowy cukier)
  • 1 burak
  • 1 jajko
  • odrobina soli himalajskiej
  • łyżeczka sody i proszku do pieczenia (bezglutenowcy używają bezglutenowego)

 

Suche składniki wymieszać, dodać wiórki (ok 2 czubate łyżki), olej i jajko.

Buraka zetrzeć na tarce. Dodać do masy.

Wszystko wymieszać i umieścić w foremkach.

Piec 20 min w 170 stopniach.

Smacznego!

20161013_00054020161013_00003820161012_235732

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest

Share This