_DSC0832
KRUCHE CIASTECZKA z BURAKÓW z GUARANĄ (bez glutenu)
Maj 12, 2016
_DSC0931
OWSIANE NALEŚNIKI z FARSZEM IMBIROWO KOKOSOWYM (bez glutenu)
Maj 13, 2016
Pokaż wszystkie

KRUCHE DONATY z CZEKOLADĄ (bez glutenu)

_DSC0968

(10 donatów)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki owsianej (bezglutenowej)
  • 1,5 szklanki mąki kokosowej (my użyłyśmy : https://superzywnosc24.pl/pl/p/MAKA-KOKOSOWA-BIO-500-g-COCOMI/1918 )
  • ½ szklanki mleka migdałowego/ryżowego
  • 1 łyżka sody oczyszczonej
  • 2 jajka
  • ½ szklanki ksylitolu
  • 1 łyżeczka wanilii
  • ¼ szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego

Plus:

 

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć. Uformować średniej wielkości kulki. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć kulki, lekko je spłaszczyć i wyciąć środki ( najlepiej za pomocą małego kieliszka).

Piec w 160 C przez ok. 20 min.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z odrobiną mleka. Gotowe donuty maczać w czekoladzie i posypać orzechami, posypką.

Te kruche donaty pokocha cała rodzina! 🙂

Smacznego!

_DSC0969

_DSC0964

_DSC0941

_DSC0963

_DSC0941

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest

Share This