20161005_144601
BROWNIE z BATATÓW
Listopad 5, 2016
20170123_150727
WARZYWA ZAWIJANE w BOCZKU
Styczeń 24, 2017
Pokaż wszystkie

JAGLANE RAFAELLO

20161022_155000
Składniki:
  • woreczek kaszy jaglanej
  • puszka mleczka kokosowego
  • laska wanilii
  • miód lub inny ulubiony słodzik
  • wiórki kokosowe 250g
  • opakowanie płatków migdałowych
  • migdały całe

 

Kaszę przepłukać wrzątkiem. Następnie ugotować.

Po około 13 minutach dodać mleczko kokosowe, miód  i laskę wanilii.

Dodać 100 g wiórków cały czas mieszając.

Pod koniec dodać rozdrobnione płatki migdałowe, wymieszać, odstawić do ostygnięcia. Masa powinna być bardzo gęsta.
Formować kuleczki , opcjonalnie w środek można włożyć migdał. Uformowane kuleczki obtaczać w wiórkach kokosowych, schłodzić w lodówce. Im dłużej chłodzone, tym twardsze:)
Smacznego!
20161021_082734

2 Komentarze

  1. Ola pisze:

    czy mleko kokosowe moznw zastapic zwyklym mlekiem?

    • admin pisze:

      Jeśli tolerujesz laktozę, to lepiej byłoby użyć śmietany, ponieważ jest bardziej gęsta (podobnie do mleczka kokosowego) 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest

Share This