_DSC0738
ZAWIJANA TARTA z CUKINIĄ i BAKŁAŻANEM
Październik 24, 2016
20161012_235817
MUFFINY BURACZANE
Październik 30, 2016
Pokaż wszystkie

GRILLOWANY KURCZAK na PUREE z GROSZKU z PIECZONĄ DYNIĄ

20161010_141954

(2 porcje)

Składniki:

  • pierś kurczaka ( można też dać indyka)
  • puszka groszku zielonego
  • 1/2 małej dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • odrobina soku z cytryny
  • sól himalajska
  • pieprz
  • miód lub ulubiony słodzik
  • płatki migdałowe (opcjonalnie)
  • nasiona konopi (opcjonalnie)
  • ulubione kiełki (opcjonalnie-my użyłyśmy  z brokuła)

 

Piekarnik nagrzać do  180 stopni. Dynię pokroić,  (nie obierać jeśli jest to odmiana hokkaido, czyli ta którą możemy kupić np. w biedronce).  Następnie w  żaroodpornym naczyniu wstawić do piekarnika na około 15 min.

Groszek z czosnkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny zblendować na gładką masę.

Mięso pokroić i doprawić solą i pieprzem. Grillować do uzyskania złocistego koloru.

Wszystko ułożyć na talerzu i skropić miodem.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest

Share This