20161013_162506
BIAŁKOWY TORCIK RAFAELLO
Listopad 2, 2016
20161022_155000
JAGLANE RAFAELLO
Listopad 9, 2016
Pokaż wszystkie

BROWNIE z BATATÓW

20161005_144601

(na dużą blachę)

Składniki:

  • 3 małe bataty
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych lub kokosowych
  • szklanka rodzynków lub daktyli
  • 2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/2 szklanki innej mąki (orkiszowa, owsiana, pszenna)
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli himalajskiej
  • 1/3 szklanki kakao
  • 1/3 szklanki oleju kokosowego lub innego
  • ulubione orzechy  (u nas pecan)

Bataty obrać, pokroić i ugotować.

Rodzynki namoczyć.

Suche składniki oraz płatki migdałowe połączyć i wymieszać, dodać olej i jajka.

Bataty zblendować w oddzielnym naczynku z rodzynkami, następnie dodać do masy.

Wymieszać i umieścić we wcześniej wyłożonej papierem tortownicy. Na spodzie ułożyć  orzechy i piec około 35 min w 180 stopniach.

Smacznego! 

20161005_151634 20161005_150804

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest

Share This