20160801_111813
MAKARON z MARCHEWKI z KIEŁKAMI
Sierpień 3, 2016
IMG_2622
PIZZA z CUKINIĄ na ZAKWASIE
Sierpień 7, 2016
Pokaż wszystkie

BANANOWE LODY na PATYKU

IMG_2590

(4 lody)

Składniki: 

  • 2 banany
  • 5 – 6 kostek gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka mleka roślinnego
  • posypki: płatki żurawiny, sezam, skórka pomarańczy, płatki chabrów
  • 4 patyczki drewniane

 

Banany przekroić na pół. Nadziać na patyczki.

Wstawić do zamrażarki na 3-4 h.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z masłem i mlekiem.

Wyjąć banany z zamrażarki i obtoczyć w gorącej czekoladzie (czekolada powinna od razu lekko zastygać).

Posypać dodatkami (mogą być też orzechy, wiórki, biała czekolada itd).

Lody można ponownie włożyć do zamrażarki.

 

Smacznego! 

IMG_2591

IMG_2586

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Pin It on Pinterest

Share This